Welpen en de Jungle

De spelgroep bij de scouting voor kinderen van 8 tot 11 jaar heet Welpen en richt zich voornamelijk op de Mowgli verhalen uit het Jungleboek. De leiders en leidsters nemen namen aan die uit het boek komen. De jeugdleden zijn allen jonge wolven, welpen, en leren door het spel om samen te spelen, de natuur te waarderen, enz.  Hallo !. Ik ben Pieter, 9 jaar oud en een welp bij Scouting Nederland. “Hè, een welp is toch een jonge wolf of leeuw” zul je zeggen. Nou dat klopt hoor. We spelen namelijk het rimboe verhaal. Dat is een verhaal over een kleine jongen die bij een echte wolvenhorde leefde in India. Die jongen heette Mowgli en was zoontje van een houthakker. Toen hij nog maar heel klein was ontsnapte hij aan een tijger en ............ kwam in een wolvenhol terecht. De wolven die daar woonden, besloten hem samen met hun eigen jongen groot te brengen. Ze verzorgden hem, toen hij nog te klein was om zelf zijn eigen voedsel te zoeken en op jacht te gaan. Akela, een oude grijze wolf, was aanvoerder van de groep, die Sionie-horde heette. Mowgli leerde erg veel van vader en moeder wolf en hun welpen. Er waren nog twee andere dieren die hem veel leerden: Baloe, de beer en Baghera, de panter. En dan waren er nog andere jungle figuren, zoals, Kaa, de slang en Hathi de olifant. Onze leiders en leidsters hebben daarom ook de namen van de rimboedieren. Ze leren ons een heleboel dingen, die we voor het spel nodig hebben: knopen leggen, spoor zoeken, sport en spel, de natuur ontdekken, handenarbeid, enz, enz.

Weet je trouwens dat we een uniform hebben?
Dat komt omdat jonge wolven op elkaar lijken. In dat uniform kun je lekker spelen. Wij hebben een hartstikke leuk nest, zo heet een jonge groep van zes welpen. Alle welpen bij elkaar heet een horde. Nou wij zijn nest wit. Verder heb je nest rood, bruin en zwart. Elk nest heeft een eigen hol waarin veel kussens liggen. Wij hebben in Gemert heel veel welpen. Oh, ja, dat vergat ik bijna. Vorige keer is mijn vriendje geïnstalleerd. Dan doen we spelletjes en hij moest de belofte doen. Daarna hoorde hij er helemaal bij. Zo, nu weet je iets meer. Tot ziens op de horde !!!!