Installatie

Na een bepaalde tijd als welpen-lid meegedraaid te hebben met de horde, (ongeveer een half jaar) kan een welp geïnstalleerd worden. Dit houdt in dat er een uniform moet worden aangeschaft. De welp mag de groene blouse, vanaf het moment dat hij lid is,  al dragen tijdens de horde. Pas op het moment van installatie krijgt de welp een groepsdas en insignes op zijn blouse.
Het uniform bestaat uit:

* een groene blouse
* een dasriem
* een donkerblauwe spijkerbroek .

De groene welpen blouse kunt u kopen bij de scoutshop. De groepsdas krijgt u van ons. Mocht deze door abnormaal gebruik kapot zijn (bijv. erop kauwen), dan dient u een nieuwe te kopen (€ 5,00). Om de dasriemen allemaal hetzelfde te houden bestellen wij voor de nieuwe welpen een dasriem. De kosten zijn voor rekening van de welpen mits de welp deze kwijt is en een nieuwe wil bestellen kost het €2,50 per klompje

Scouting Nederland heeft een nieuwe blouse ontworpen. In de komende 3 jaar zullen we massaal deze blouse gaan dragen. Het maakt voor de welpen niet uit of er een blouse gedragen wordt vanuit de oude of nieuwe collectie. De nieuwe zijn vanaf dit seizoen leverbaar in de scoutshop.