Scouting Willibrordes Gemert: Da's Pa's Leven!

Welkom op de website van Scouting Gemert

Scouts

Ploegen
We draaien in ploegen van 5 of 6 jongens en meisjes. (op dit moment zijn we met 13 kinderen). Elke ploeg mag in het begin van het seizoen zelf een naam kiezen (als het maar de naam van een dier is). De scouts schilderen dat dier samen met hun eigen namen op een zogenaamde ploegenvlag. De vlaggen sieren dan het hele seizoen een wand van het scoutslokaal.

Activiteiten
De dinsdagavonden worden gevuld met afwisselende programma's. Uiteraard is er aandacht voor allerlei scoutingtechnieken, zoals kaartlezen, kompasschieten en pionieren. Meestal worden die technieken "verstopt" in spelvormen of spannende tochten.
De scouts zelf hebben natuurlijk ook hun voorkeuren. Het populairste spel is de "ongezien-tocht". Per ploeg gaan ze dan vanaf de blokhut naar een plek ergens in Gemert. Die plek moeten ze bereiken door zig-zag door een bepaald gebied te sluipen. Ze krijgen ook soms (nep)geld mee dat ze naar de eindbestemming moeten oversmokkelen. Maar uiteraard zijn er dan hindernissen: de leiding, vaak geholpen door pivo's of plusscouts, proberen de scouts te tikken en ze dan hun "geld" af te pakken. Ook bosspelen zijn erg populair bij ons. Levend stratego, vlaggenroof, vossenjacht en smokkelen worden regelmatig gespeeld.

Weekendkampen
3 tot 4 keer per jaar hebben de scouts een weekendkamp. Het eerste weekend is traditiegetrouw in het najaar in onze eigen blokhut in De Hoef. Er wordt dan binnen geslapen (normaal doen we dat in tenten), maar wel wordt er gekookt in de zelf gepionierde keukens. In mei gaan we opnieuw kamperen, maar nu op het terrein bij onze eigen blokhut. Dan is er namelijk ons groepsweekend, waarbij alle Gemertse scouts -van bevers tot pivo's- samen een fantastisch kamp beleven. Ergens in de periode van april tot en met juni proberen we ook nog een keer te gaan hiken. Dat betekent dan flink lopen, goed leren om te gaan met kaart en kompas en primitief koken en overnachten. Slapen in de openlucht dus of onder een klein stukje plastic.

Zomerkamp
Afsluiting en tegelijk hoogtepunt van het scoutingjaar is ons zomerkamp. Meestal kamperen we in de bossen, waarbij iedere ploeg een eigen ruime plek krijgt. Centraal staat dan onze groepstent, waar de leiding programma's kan voorbereiden en materiaal kan bewaren. 's Avonds wordt hier door de leiding de enerverende dag geëvalueerd en wordt de volgende dag voorbereid.

Andere activiteiten
Naast alle typische scoutsactiviteiten zijn er elk jaar ook nog groepsactiviteiten waar wij aan meedoen, zoals de jaarlijkse sponsorloop (de kilometer-vreettocht), het overvliegen, de naamdagviering en het eerder genoemde groepskamp. Verder hebben we de afgelopen jaren ons steentje bijgedragen aan de dodenherdenking op 4 mei.

Leidingteam
De leiding bestaat uit Bart Verbakel (Teamleider), Thomas Timmers, Christian van den Boom, Björn Kammenga, Laura Rooijmans, Patrick Meijaard, Kirby van Dam, Malika Litjens en Dennis Hendriks

Contact
Voor meer informatie of aanmelding van nieuwe jeugdleden kun je contact opnemen met Bart Verbakel (tel. 06 55733100) of een email sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

 

...de scouts dit jaar in Roermond op zomerkamp zijn geweest

...het kampthema "Wie is de Mol"was

... we een gezellig kamp hebben gehad

...we op de eerste draaiavonden van het nieuwe seizoen kijkavond hebben

... iedereen dan vrijblijvend met scouting kennis kan maken

 

Scouting Willibrordus Gemert | De Hoef 22 | 5421 ZK Gemert | Zygo.nl