Scouting Willibrordes Gemert: Da's Pa's Leven!

Welkom op de website van Scouting Gemert

Welpen

Welpen
De welpen is een groep jongens en meisjes in de leeftijd van 8 tot 11 jaar. De kinderen leren en spelen in het thema van Junglebook. De leiders en leidsters hebben namen die uit het boek komen.

De verschillende activiteitengebieden zorgen ervoor dat er veel variatie in het programma zit en de kinderen elke week iets anders doen. Op alles wat de kinderen bij de welpen leren, wordt voortgeborduurd bij de Scouts. Dit heet bij scouting “de doorlopende leerlijn”.

Draaiavond
De draaiavond van de welpen is elke donderdag van 18:45 tot 20:15. Het is fijn als iedereen op tijd is (5 min. van tevoren) zodat we snel kunnen beginnen met ons spel!De kinderen worden in of voor de blokhut gebracht en gehaald. De kinderen mogen niet voor aan de weg wachten. Bij het brengen en halen is er ook altijd leiding aanwezig aan wie u eventuele vragen kunt stellen.In de schoolvakanties (behalve de zomervakantie) gaan de hordes gewoon door. Bij eventuele veranderingen krijgt u altijd bericht via de mail.

Installatie
Als een kind een bepaalde tijd (ongeveer een half jaar) heeft meegedraaid als welp, wordt hij of zij geïnstalleerd. Dit houdt in dat er een groene welpenblouse moet worden aangeschaft. Als een kind al een blouse heeft, mag deze al wel voor de installatie gedragen worden. Is de welp geïnstalleerd, dan krijgt hij een das, klompje met naam en insignes.
De welpenblouse is verkrijgbaar bij de Scoutshop, maar houd ook het prikbord op de blokhut in de gaten!

Rimboeboek
De welpen houden elke week een logboek bij. Iedere week schrijft een andere welp wat hij of zij die draaiavond heeft gedaan. Het rimboeboek gaat mee naar huis en mag de volgende draaiavond weer meegebracht worden.

Kamperen
Kamperen is een wezenlijk onderdeel van Scouting en dus ook van onze welpengroep. Gemiddeld 3 keer per jaar wordt er een weekendkamp gepland. Het eerste weekend slapen we altijd op onze eigen blokhut. Elk welpenjaar wordt afgesloten met het hoogtepunt van het seizoen.. Het zomerkamp! Het zomerkamp speelt zich elk jaar af in een ander thema.
Naast alle welpenactiviteiten zijn er elk jaar ook groepsactiviteiten waar alle speltakken van Scouting Gemert aan meedoen, zoals de jaarlijkse sponsorloop (de Kilometer vreettocht), het overvliegen, de naamdagviering en een groepskamp.

Ouderavond
Er zijn 2 ouderavonden voor de welpen. Eentje aan het begin van het draai seizoen en eentje voor het zomerkamp. Op die avonden krijgt u de belangrijkste informatie en is er ruimte voor vragen.

Meekijken? Dat kan!
Wanneer je eens met eigen ogen wil zien wat we doen op onze draaiavonden, ben je iedere week van harte welkom!


Scouting Willibrordus Gemert | De Hoef 22 | 5421 ZK Gemert | Zygo.nl