Scouting….?

Scouting is de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van Nederland. Als je lid wordt bij Scouting, dan ga je samen met je leeftijdsgenoten naar de wekelijkse bijeenkomsten. Daar worden diverse activiteiten en spelen georganiseerd. Meestal uitdagend en spannend, maar ook creatief en sportief. Enkele keren per jaar is er een kamp. Soms kun je deelnemen aan allerlei lokale, landelijke of zelfs internationale evenementen. Scoutingleden maken niet alleen vrienden voor het leven, maar groeien in hun persoonlijke ontwikkeling.

Scouting staat voor uitdaging! Scouting biedt leuke en spannende activiteiten waarmee kinderen en jongeren worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen.

Binnen een Scoutinggroep zijn er verschillende speltakken waarin kinderen en jongeren uit één leeftijdsgroep hun spel spelen. De leeftijdsgroepen zijn Bevers (5-8 jaar), Welpen (8-11 jaar), Scouts, (11-14 jaar), Explorers (14-18 jaar), en Pivo’s (18-23 jaar).
Vanaf je 17de mag je leider van een jeugdgroep worden.

Ouder dan 23 jaar? Ook dan biedt Scouting nog voldoende mogelijkheden. Je kunt als vrijwilliger actief zijn of je wordt lid van de Plusscouts.